Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Ταπί και ψύχραιμοι (Σ. Κομίνης)

Ταπί και ψύχραιμοι (Σ. Κομίνης)
Pos xehorizeis enan Amerikano
Apo enan Evropeo



του

Σπύρου Κομίνη

Που είναι τέτοιες μέρες εκείνος ο γίγαντας της τρομοκρατίας, εκείνος ο Αϊνστάϊν της συνωμοσίας και συνεταίρος των Μπους στην εταιρία Carlyle, o φόβος και ο τρόμος της αυτοκρατορίας, η αυτού εξοχότης ο Μπιν Λάντεν; Που είναι η πανίσχυρη Αλ Κάϊντα που γκρέμισε το αμερικανικό πεντάγωνο και τους δίδυμους πύργους; Καλά αυτός και οι αυτοκτονικοί στρατιώτες του δεν ήταν που όλα τα έκαναν για τον παλαιστινιακό λαό που γίνεται κιμάς αυτές τις μέρες; Που είναι;

Πως και δεν στουκάρει μερικά αεροπλάνα στο Τελ Αβίβ στο κεφάλι του φίλου και συνσοσιαλιστή του Γιωργάκη και αντιπροέδρου της χα- χα σοσιαλιστικής διεθνούς και υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ; Που είναι το παντοδύναμο σουνιτικό μαχητικό εξτρεμιστικό τρομοκρατικό Ισλάμ που με τόσα δισεκατομμύρια δολλάρια κατασκεύασε στις σχολές της Πεσαβάρ του Πακιστάν ο Ζμπίκνιου Μπρεζίνσκι που τώρα συμβουλεύει τον Ομπάμα;

Ρε συ για πες μου πώς είναι το μικρό όνομα του Μπιν Λάντεν; Α ναι καλά λές Οσάμα. Από τον Οσάμα στον Ομπάμα δηλαδή. Κοίτα να δεις σύμπτωση. Και πως είναι ολόκληρο το όνομα του Ομπάμα; Μπαράκ Χουσεϊν Ομπάμα. Μάλιστα. Τι λε ρε παιδί μου. Τον Σαντάμ Χουσεϊν δηλαδή τον βρήκανε και τον κρεμάσανε. Αλλά το συνεταιράκι του Μπους, τον αρχιπράκτορα της CIA, τον Οσάμα δεν μπορούνε να τον βρούνε. Μπορούνε όμως να το παίζουν καθηγητές αντιτρομοκρατίας εδώ, στην Ινδία, στην Ισπανία, όπου σκάσει κάτι, έρχονται αμέσως αυτεπαγγέλτως να ψάξουνε, διότι έχουν αυτοδιοριστεί οι ικανότεροι στην πάταξη της τρομοκρατίας, όπως έχουν αυτοδιοριστεί και καθηγητές οικονομίας, γι΄ αυτό τώρα τυπώνουνε "πέτσινο" χρήμα στο ταχυπιεστήριο.

Δεν ξέρω αν πρόσεξες ότι έχουμε φτάσει σε τόσο θλιβερό σημείο, ώστε στον ΑΝΤ1 ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε "τολμηρή" την επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι. Δεν ξέρω αν πρόσεξες ότι τα ξένα ΜΜΕ ενώ ξέσκισαν την κυβέρνηση Καραμανλή κατά την εκστρατεία των κουκουλοφόρων, κάνουν την κουνέλα για τις τουρκικές αμερικανιές στο Αιγαίο. Έχει μεγαλύτερη σημασία η δολοφονία ενός παιδιού από τις επιθετικές ενέργειες μιας χώρας εναντίον "συμμάχου" της.

Να σου πω τώρα γιατί η Τουρκία ξανακάνει τσαμπουκάδες στο Αιγαίο, εκτός από τις αιτίες που ξέρεις. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει αυτές τις μέρες σε εφαρμογή κάτι προγράμματα χτενίσματος των εξωτερικών της συνόρων στα οποία περιλαμβάνεται φυσικά η Ελλάδα και η Κύπρος κι΄ ένα πρόγραμμα για έναν "Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό". Για να γίνουν αυτά, που πρέπει να έχουν τελειώσει σε 6 μήνες, πρέπει να κοπεί σε κουτάκια ο εναέριος χώρος και να κανονιστεί ποια χώρα ελέγχει τι. Μάλιστα επειδή θα αποφασιστεί και ποιο σύστημα μη επανδρωμένων αεροσκαφών θα χρησιμοποιηθεί για ειρηνικούς και στρατιωτικούς σκοπούς, δηλαδή αναγνώριση, διάσωση κλπ, οι Τούρκοι πιέζονται χρονικά γιατί τα σχέδιά τους στο Αιγαίο αποτυγχάνουν. Και ένα ρώσικο αεροπλανοφόρο τους σπάει τώρα τα νεύρα.

Γελοιοποιούνται λοιπόν πουλώντας τρέλα και ο Αμερικανός πρεσβευτής χαμογελάει στη Ντόρα.

Ο ψυχραιμότερος και προσεκτικότερος θα κερδίσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: