Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

"Αποφυλακίζεται ο Κορκονέας αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές"

"Αποφυλακίζεται ο Κορκονέας αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές"

"Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο αστυνομικός που τραυμάτισε θανάσιμα τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο τον περασμένο Δεκέμβρη στα Εξάρχεια, πρόκειται να αποφυλακισθεί αμέσως μετά τις Ευροεκλογές.
Ο συγκεκριμένος αστυνομικός έχει ήδη καταθέσει νέα...
αίτηση αποφυλάκισης και ελπίζει ότι σύντομα θα αποφυλακισθεί.
Σε πολλούς κύκλους διαδίδεται ότι η αποφυλάκιση αυτή είναι ένα από τα τάματα κυβερνώντος κόμματος προς τους συλλόγους της Μάνης για την «συνεισφορά» τους στον προεκλογικό του αγώνα."



Πριν μερικες μερες στην επισης βρωμοφυλλαδα Εσπρεσσο ειχε δημοσιευτει το εξης:
"Υπό άκρα μυστικότητα και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οργανώθηκε το πρωί της Παρασκευής επιχείρηση-μαμούθ για τη μεταφορά στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων των δύο ειδικών φρουρών που έχουν προφυλακιστεί (μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου τον περασμένο Δεκέμβρη στα Εξάρχεια) και τώρα, λίγο πριν από τη συμπλήρωση του εξαμήνου, επανήλθαν με νέο αίτημα αποφυλάκισης.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», ο 37χρονος Επαμεινώνδας και ο 30χρονος Βασίλης Σαραλιώτης μεταφέρθηκαν ινκόγκνιτο από τις φυλακές Δομοκού στο τμήμα Μεταγωγών της Αθήνας το βράδι της Πέμπτης, χωρίς κανείς από τους συγκρατούμενούς τους να αντιληφθεί την απουσία τους, βοηθούντος και του γεγονότος ότι βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους που είναι απομονωμένοι από τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις στις οποίες καταλύουν και κινούνται όλοι οι άλλοι έγκλειστοι στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα.
Με βάση τις συντεταγμένες του ίδιου σχεδίου «παραλλαγής», οι ειδικοί φρουροί που άναψαν το φιτίλι του Δεκέμβρη οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην Ευελπίδων χωρίς να φορούν χειροπέδες, με συμβατικά αυτοκίνητα και δίχως οι συνάδελφοί τους που έκαναν τη μεταγωγή να φορούν στολές. Μια. χαρούμενη παρέα δηλαδή, για να μην κινηθούν υποψίες και κυρίως για να μην αναγνωριστούν και οργανωθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Οπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, το αρμόδιο συμβούλιο που άκουσε την επιχειρηματολογία τους επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Φαίνεται δε να έχει εξασφαλιστεί θετική εισήγηση του εισαγγελέα τουλάχιστον για τον Σαραλιώτη, τον φρουρό που συνόδευε τον Κορκονέα και πριν αυτός καταληφθεί από το δολοφονικό αμόκ φέρεται να πέταξε προς την πλευρά του Γρηγορόπουλου και των φίλων του μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης.
Υπενθυμίζεται ότι αίτημα αποφυλάκισης έχουν υποβάλει άλλες δύο φορές οι δυο τους. Η πρώτη ήταν επτά ημέρες μετά την προφυλάκισή τους στο Δομοκό και η δεύτερη πριν από τρεις μήνες. Και τις δύο φορές τα αιτήματα απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Η δεύτερη κατά σειρά προσπάθεια είχε καταβληθεί στις 18 Φεβρουαρίου με το επιχείρημα ότι έχουν γνωστή διεύθυνση διαμονής, λευκό ποινικό μητρώο και δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου τους από τη χώρα. Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε και τότε πως είναι επικίνδυνοι τέλεσης νέων αδικημάτων."


Να εχουμε το νου μας,προβλεπεται μακρυ καλοκαιρι, ειδικα αν αναλογιστουμε και τη χτεσινη δημοσιευση των διαπλεκομενων "Νεων:
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ-ΣΚΟΥΠΑ θέλει να κάνει η ΕΛ.ΑΣ. και για τους αντιεξουσιαστές. Εισηγήσεις ανώτερων αξιωματικών για κατά μέτωπο αντιπαράθεση με τους αντιεξουσιαστές αντιμετωπίζονται θετικά από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, που βλέπει το καλοκαίρι ως την ιδανική περίοδο για την υλοποίηση του σχεδίου. Σύμφωνα με τις εισηγήσεις αυτές, η ΕΛ.ΑΣ. θα επέμβει σε χώρους που έχουν καταληφθεί από αντιεξουσιαστές και που οι ιδιοκτήτες τους επανειλημμένως έχουν ζητήσει την απομάκρυνσή τους. Όπως τονίζουν σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους ανώτεροι αξιωματικοί, ελπίζουν πως οι επιχειρήσεις αυτές θα αποκαλύψουν μέρος του οπλοστασίου των αντιεξουσιαστών, ενώ θα δώσουν και ένα ηχηρό μήνυμα για τις «σκληρές» προθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. έναντι των κουκουλοφόρων

Δεν υπάρχουν σχόλια: