Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Εμπρησμοί με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον (Σ. Κομίνης)

Εμπρησμοί με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον (Σ. Κομίνης)
"ΝΑΤΟ σημαίνει
χούντες και πολέμοι"



του

Σπύρου Κομίνη

Γιατί πήρε φωτιά η χώρα με το φόνο του παιδιού; Έχουνε φάει πολλούς λάχανο αστυνομικοί. Γιατί μόνο αυτός ο φόνος προκάλεσε τέτοια οργή; Ποιός οργίστηκε όταν μαχαιρωνόντουσαν οι 15χρονοι χούλιγκανς μεταξύ τους;

Ποιος οργίστηκε όταν ακούστηκε εκείνο το "Τέλειωσέ τον, τέλειωσέ τον;" Καθάρματα που μπορούν να σκοτώσουν για πλάκα ή για λίγα χρήματα, παράγει πολλά η ελεύθερη αγορά. Σε όλες τις ηλικίες και τα επαγγέλματα.

Ποιός κατέβηκε σε διαδήλωση όταν πέσανε τα ρεπορτάζ για τα ραντεβού θανάτου ανάμεσα στους ιδιωτικούς στρατούς των ιδιοκτητών των εταιριών που λέγονται ομάδες ποδοσφαίρου; Για τον νεοφασιστικό χουλιγκανικό τουρισμό; Ποιός έβρισε βιομήχανους κι΄ εφοπλιστές για τις συνεχείς δολοφονίες εργατών και ναυτών; Ποιός έβρισε στρατηγούς για τις αυτοκτονίες και τα δυστυχήματα στις ένοπλες δυνάμεις; Ποιός πέταξε μπουκάλι μπύρα σε τραπεζίτες; Ποιός πήγε να κάψει εργοστάσιο παραγωγής σκατών που μας πουλάνε για τρόφιμα;

Μόλις έσκασε το βίντεο της δολοφονίας του παιδιού, "νταβατζήδες" και μπλόγκερς, δήθεν εχθροί (και ανταγωνιστές στην προσέλκυση διαφήμισης), είπαν με ένα στόμα: "Καραμανλή άλλαξε το όνομά σου σε Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και φύγε για το Παρίσι".

Το παιδί μισούσε το μπάτσο και ο μπάτσος μισούσε το παιδί. Χωρίς να γνωρίζονται. Το παιδί, μεγαλωμένο με αναρχική αμερικανιά όπως τα περισσότερα παιδιά, έβρισε το μπάτσο. Για κάνε πως βρίζεις μπάτσο στην Αμερική να δούμε. Θα αναγνωρίζεται μετά το πτώμα σου; Για κάνε κανένα αστείο στο Βέλγιο, στην Αγγλία και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να δεις για πότε θα φας χώμα. Ο μπάτσος μισούσε το παιδί. Και το μισούσε τόσο πολύ, ώστε αφού το σκότωσε, έκανε και σχόλια για τη διαγωγή του, αντί να δηλώσει μετάνοια.

Οι στρατιωτικά οργανωμένες επιθέσεις των ατάκτων εναντίον της Αθήνας και άλλων ελληνικών πόλεων, εξ ίσου αποτελεσματικές με τις πυρκαγιές, έχουν τον ίδιο στόχο. Να χεστείς απάνω σου. Να πάμε στο ΝΑΤΟ και να πούμε ναι σε όλα. Ναι στα κέφια της ΠΓΔΜ. Ναι, να μπουν στο ΝΑΤΟ η Γεωργία και η Ουκρανία. Να αναγνωρίσουμε το Κόσοβο. Να δεχτούμε το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο. Να δώσουμε τη Θράκη και το μισό Αιγαίο στην Τουρκία. Να ματαιώσουμε τις συμφωνίες με τη Ρωσία και την Κίνα. Να στραγγαλίσουμε ακόμα περισσότερο τους φτωχούς, για να διασώσουμε τους πλουσίους μας, που περνάνε δύσκολες στιγμές.

Οι εμπρησμοί ήταν καλά σχεδιασμένοι και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Δημόσια κτίρια (που θα ξαναχτίσουν ιδιώτες), μικρά μαγαζιά, που πρέπει να δώσουν τη θέση τους στα τεράστια κέντρα καταστημάτων που ήδη φυτρώνουν παντού και θα αποτελειώσουν και τον τελευταίο μαγαζάτορα. Αυτοκίνητα, να πάρει μπρος η πεθαμένη αγορά.

Το καημένο το παιδί. Που να ΄ξερε ότι θα παίξει γεωπολιτικό ρόλο στην Ευρώπη, πηγαίνοντας να γιορτάσει με τους φίλους του στα Εξάρχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: